Frambozen cakejes

Gistermiddag weer lekker staan bakken. Niet heel de middag want deze hemelse cakejes zijn eigenlijk zo klaar. 

Frambozen doen me altijd aan mijn opa denken. Vroeger toen ik nog klein was gingen we regelmatig op zondag naar opa en oma en die hadden “grote” kippen. In of bij de kippenren ( ik weet het niet pressies meer) had opa altijd frambozen staan en die mochten we dan helpen plukken. Ik hoor hem nog zeggen, ” niet knijpen in de frambozen”. Het was toch altijd wel een avontuur, want je wilde laten zien dat je goed frambozen kon plukken en dan die toch wel enge grote kippen die er rond liepen. Maar het was zeker de moeite waard want de frambozen waren altijd heerlijk.

Net als deze cakejes, ze zien er niet alleen lekker uit maar dat zijn ze ook zeker.

frambozen cakejes

Ingrediënten voor 6 cakjes

  • 3 el Boter ( ik gebruik roomboter)
  • 50 gr Basterdsuiker
  • 1 Ei
  • 1 el Melk
  • 50 gr bloem
  • 1 flinke tl bakpoeder
  • 1 bakje frambozen
  • 6 papieren cakebakjes

 Botercreme 

  • 3 el Boter ( gebruik hier zeker roomboter de smaak is daardoor echt lekkerder)
  • 70 gr Poedersuiker
  • rode of roze Voedingskleurstof

Bereiding 

  1. Bekleed een muffinbakvorm met de 6 papieren vormpjes of als je geen bakvorm hebt zet dan 6 dubbele papieren cake vormpjes op een bakplaat.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C
  3. Klop de boter samen met de suiker in een kom romig.
  4. Voeg het ei toe en mix dit goed door.
  5. Voeg dan de melk toe en mix weer eventjes
  6. Zeef dan de bloem samen met het bakpoeder boven het beslag en mix dit goed door tot dat je een mooi beslag hebt.
  7. Voeg dan de frambozen toe ( houd er 6 achter voor de garnering) Spatel deze heel voorzicht door het beslag met een lepel.
  8. Schep je beslag in de vormpjes
  9. Bak de cakejes 15-20 min in de oven tot dat ze goud bruin en gerezen zijn.
  10. Ondertussen maak je de botercreme.
  11. Doe de boter samen met de poedersuiker en een paar druppels van je kleurstof in een kom.
  12. Mix dit goed door. Pas wel op, de poedersuiker stuift verschrikkelijk. Dus niet gelijk op de hoogste stand mixen 😉
  13. Als de cakejes klaar zijn laat ze dan even afkoelen.
  14. Verdeel dan de roze botercreme over de cakejes met een lepel of spuitzak, net wat je wil.
  15. Om ze helemaal af te maken leg je op ieder cakeje een framboos.
Advertenties

3 gedachtes over “Frambozen cakejes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s