Zalig vegetarische wrap vulling

Gisteren heb ik voor het eerst gekookt met tofu. Ik ken het product wel van thuis (mijn moeder maakte het regelmatig) maar had er zelf nog nooit iets mee klaargemaakt. Ik wilde een vegetarische wrap vulling maken en stond dus bij de supermarkt voor het schap met vleesvervangers met vegagehakt in mijn handen. Ik werd niet zo blij van de ingrediënten lijst en besloot dus bij de toko een blok tofu te halen, want inmiddels had er zich een idee gevormd in mijn koppie. Tijdens het bereiden en eten bleek dat een erg geslaagd idee die ik graag met jullie deel.

wrap met tofu

Ingrediënten

  •  1 blok tofu
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje maïs ( ik had verse van de kolf gesneden en even voor gekookt maar een blikje is net zo lekker en makkelijk)
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 1 klein blikje tomaten pure ( van die geconcentreerde)
  • 1 el paprika poeder
  • ½ bouillon blokje
  • ½ el komijn
  • 1 tl cayennepeper ( als je niet van pittig houd doe je hier wat minder van)
  • peper & zout
  • sla
  • geraspte kaas
  • knoflooksaus
  • Wraps

Bereiding 

  1. Verkruimel de tofu in een schaal tot gehaktkruimel formaat. Doe er flink wat peper en zout over heen.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn.
  3. Schil de wortel  en snijd deze in stukjes, snijd ook de paprika in stukjes.
  4. Verhit een beetje olie in een hapjespan en voeg de verkuimelde tofu toe.
  5. Bak voor 10 min onder goed roeren.
  6. Voeg de ui en knoflook toe, bak voor een aantal min.
  7. Als de ui glazig is voeg je het blikje tomatenpure toe samen met de kruiden en bouillonblokje. Roer tot alle tofu rood gekleurd is.
  8. Doe dan de maïs, paprika en wortel in de pan samen met een scheutje water.
  9. Onder goed roeren laatje het 15 min pruttelen. Als het te droog word voeg je wat water toe. Let wel op dat het niet te nat word, de tofu neemt het water op en dan word het te veel een prut.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Ondertussen de sla snijden en in een schaaltje doen, kaas raspen en deze schaaltjes samen met de knoflooksaus op tafel zetten.
  12. Bak ondertussen de wraps.
  13. Zet dan de pan met wrap vulling op tafel. Schep wat van het tofu mengsel op je wrap, doe daar sla en kaas overheen. Goed wat knoflooksaus er over en smullen!!
  • Als je een niet vegetarische variatie wil vervang je de tofu door gehakt. 
Advertenties

Een gedachte over “Zalig vegetarische wrap vulling

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s