Geroosterde bieten met geitenkaas

Vandaag weer een dagje zonder vlees en dit recept viel wel in de smaak bij mijn vleeseter “Joepie!”  

Vorige week moest mijn auto naar de garage en had ik geen andere keus dan met de bus naar huis te gaan. Omdat ik even op de bus moest wachten ben ik maar de Metro gaan lezen waar dit recept in stond. Toevallig zat er die week biet in ons boodschappenpakket ( hier later meer over) en was ik dus opzoek naar een lekker recept om die klaar te maken. Het recept hangt al een week uitgeknipt op ons prikbord en vandaag was het dan eindelijk zover. Hier en daar heb ik het originele recept aangepast met een heerlijk resultaat.

Geroosterde biet schema

Ingrediënten ( voor 4 personen)

  • 1 kg rauwe bieten
  • 1 bol knoflook
  • 5 blaadjes salie of 1 eetlepel gedroogde
  • 3 el olijfolie
  • zeezout en vers gemalen peper
  • 1 ½ el balsamicoazijn
  • 80 g zachte geitenkaas ( iets meer mag ook )
  • rucola

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200ºc
  2. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakken. Doe ze in een braadslee
  3. Snijd de knoflookbol ongepeld overdwars doormidden
  4. Scheur de salieblaadjes in reepjes en schep met de knoflook door de bieten
  5. Doe er de olie bij en hussel alles goed door elkaar. Zorg dat de bieten en knoflook aan alle kanten bedekt is met een laagje olie.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Zet de braadslee in de oven en rooster de bieten in ongeveer 35 min. gaar.
  8. Haal de schaal uit de oven, besprenkel met balsamicoazijn en verbrokkel de geiten kaas er boven.
  9. Zet de schaal nog 5 min. terug in de oven.
  10. Haal de schaal weer uit de oven en garneer met een handje rucola.

Serveer met een groene salade en gebakken krieltjes.

Advertenties

2 gedachtes over “Geroosterde bieten met geitenkaas

  1. ga ik zeker ook eens maken, wij vinden bietjes lekker maar als je het op de ouderwetse manier doet, (eerst koken en dan raspen) kost het veel tijd. Op deze manier is de bereidingstijd veel korter en het resultaat lijkt mij heerlijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s