Gnocchi zelf maken

Gister avond heb ik verse gnocchi gemaakt. Dat is even een werkje maar het is zeker de moeite waard. Heerlijk zacht en romige aardappel kussentjes die je laten weg dromen.

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent “klont” Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes. De gnocchi zijn klaar als ze komen bovendrijven. Ze worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas.

Je moet er even de tijd voor nemen om gnocchi te maken want het zijn best wel even wat handelingen. Aardappels schillen, koken, pureren, kneden… enz. maar het is eigenlijk heel simpel en leuk om te doen. EN zo als beloofd is het echt de moeite waard.

Douchmuts

Ingrediënten ( voor twee pasta borden vol)

  • 400 gram kruimige aardappelen (geschild)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 100 gram bloem
  • water

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gedurende 20 minuten in gezouten water gaar, giet ze af
  2. Maak er puree van. Laat de puree wat afkoelen ( anders stolt het ei)
  3. Roer er het ei door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en roer alles met een houten lepel goed door elkaar tot er een dik plakkerig deeg ontstaat.
  5. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het tot een glad en soepel deeg. Als het deeg nog plakkerig is voeg dan een beetje extra bloem toe tot het niet meer plakt.
  6. Snij het deeg in 6 gelijke stukken, rol hier 2 cm dikke rolletjes van en snij de rolletjes in stukken van 2 cm.
  7. Druk de stukjes wat plat met een vork zodat er ribbeltjes in staan. (In de ribbeltjes blijft straks de saus zitten.)
  8. Pocheer de gnocchi in een pan met zacht kokend gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten. Als de gnocchi boven komt drijven is ze goed
  9. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat ze uitlekken en serveer warm met een lekkere saus.
Advertenties

Een gedachte over “Gnocchi zelf maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s